Fórum
Ahoj, mam suby 2x1200w RMS. Zesilovac bych chtel qsc 1850hd hlavne kvuli i cene...otazka... staci by jeden 1850 na 2 takove suby? Asi doporucite koupit radsi 4050 ze?
Tome, jaké reproduktory to jsou, a v jakých bednách budou pracovat? Kdo, co, komu bude hrát? Ten zesilovač v krajních případech má páru na to, takový reproduktor přetěžovat tepelně i výchylkou. Naopak na dynamickou (klidnější živou) hudbu může být málo.
Ahoj, jedna se o 18sound 18w2000 v mt18sub a pouziti je pouze na reprodukci spis rock, dance, R&B ... ziva hudba vubec. Spis domaci oslavy, male zabavy a tak.
Ale nerad bych zesilovac nejak pretezoval do limitace nebo naopak repro vyuzival z poloviny vykonu... Jde mi o to jestli fakt investovat a setrit na drahy zes nebo by stacil jeden 1850 pripadne pro kazdou bednu jeden.. ale to uz bych radsi prqve uvazoval o 4050 nez 2x1850
Je tro trošku málo. Ale ne zas tak moc - ten reproduktor nemá moc velké možnosti co se výchylky týká (Xmax), takže pokud z toho budeš chtít tahat hodně/co nejvíc basů, jistě bude reproduktor ten, který zatahá za kratší provázek. RMX 1850HD nebo 2450 mi přijde jako "konzervativně adekvátní". Šlo by víc, ale musel by ses mít napozoru, nebo přidat processing. Sám jsem s 1850HD používal B&C 18NW100, a jakmile někdo dostal roupy snažit se z toho vymáčknout co nejvíc (což někteří zkusí vždycky) ukázalo se, že to je akorát - reproduktory to přežily, když jsem u toho nebyl. Řekněme, že nárůst výkonu o ten poslední decibel by pravděpodobně stál tolik, že se Ti to nevyplatí. Jedině, že bys v budoucnu očekával další upgrade.
Takze myslis, je jeden zmustkovany 1850hd bude stacit? To jsem chtel slyset.
Nemůžu vědět, jestli to bude stačit. Třeba nemusí stačit ani dva MT18SUB na to co chcete dělat, nicméně i s jedním RMX1850HD jsem párkrát dokázal v noci zbuntovat vesnickou domobranu, která mí pak táhla na aparát jak vojsko na hradby....
Takže práci to udělá. Tím si můžeš být jistý. Napíšu to jinak. Kdybych mermomocí dneska chtěl používat ty tvé reproduktory(které nejsou nikterak špatné), rozhodně bych si k nim dal zesilovač třídy a kalibru RMX1850HD/2450. Odpovídá to bezpečnému provozu a asi i cenově. Věděl bych, že pak přežijou skoro všecko. Se silnějšími zesilovači už by nemusely. Rvát z nich ten poslední decibel, když budou skoro jistě omezeny výchylkou, bych se za podstatně větší peníze, nepokoušel. Toť můj názor. Někdo může míti třeba jiný, a abys opravdu věděl, kde je pravda, budeš si to muset zaplatit a vyzkoušet sám. Zkušenost tolik prostě stojí, když kolem nemáš nikoho, kdo by ji s Tebou sdílel na place.
Diky moc za vycerpavajici odpoved. 2 mt18 museji stacit. Skladuju to doma a uz takhle jsem rad, ze me s tim ta moje nevyhodila :-) pouziti to ma parkrat do roka takze si myslim ze i takhle je to zcela dostacujici. Tak vyzkousim s jednim 1850 a uvidime. Diky moc za postrehy a zkusenosti.