"V citátu je rozhodující "When COMBINED with the OUTSTANDING efficiency of the output stage..." protože právě tomu, jak docílili velmi vysoké účinnosti koncového zesilovače (4xH třída, bez klidového proudu, "průmyslové" tranzistory) "
Ale to nemyslíte vážne, AB trieda bez kľudového prúdu, a typ tranzistorov má vplyv na účinnosť lineárneho zosilňovača (okrem saturácie a "účiinosti" v limitácii) ?"Dudka" to (samotný koniec) ale skutočne nepripomína, skôr Texan ..
A nakoniec každý digitál má lepšiu účinnosť ako 4 step H trieda ( a ešte nedávno aj digitálne konce boli pre Vás"zbytočná komplikácia", pretože QSC ich nerobilo..) a tak nakoniec zostane ten zdroj. Ostatné komentovať nebudem, snáď len to,že ten papier som naozaj objavil až teraz (sú aj lepšie zdroje informáciií, a nepotreboval som ho, "nelustrujem" stránky QSC..), a odkaz som sem dal v snahe poukázať na pre Vás jediný vierohodný zdroj,.Možno ho máte prečítaný, ale asi nie dosť dôkladne, hovorí sa tomu aj "čítanie s porozumením".
A ešte k tej energii v kondenzátoroch -klasický zdroj nabije kondenzátor maximálne na špičkové napätie siete, čo pri záťaži a skreslení siete určite nebude 1,41x230V. PFC ten istý kondenzátor nabíja na (stabilizovaných) skoro 400V , a nezávisle na napätí siete. Energia rastie s druhou mocninou U, takže dosť rýchlo. Podstatný je ten rozdiel "napäťový vs. prúdový režim".