Fórum
"V citátu je rozhodující "When COMBINED with the OUTSTANDING efficiency of the output stage..." protože právě tomu, jak docílili velmi vysoké účinnosti koncového zesilovače (4xH třída, bez klidového proudu, "průmyslové" tranzistory) "
Ale to nemyslíte vážne, AB trieda bez kľudového prúdu, a typ tranzistorov má vplyv na účinnosť lineárneho zosilňovača (okrem saturácie a "účiinosti" v limitácii) ?"Dudka" to (samotný koniec) ale skutočne nepripomína, skôr Texan ..
A nakoniec každý digitál má lepšiu účinnosť ako 4 step H trieda ( a ešte nedávno aj digitálne konce boli pre Vás"zbytočná komplikácia", pretože QSC ich nerobilo..) a tak nakoniec zostane ten zdroj. Ostatné komentovať nebudem, snáď len to,že ten papier som naozaj objavil až teraz (sú aj lepšie zdroje informáciií, a nepotreboval som ho, "nelustrujem" stránky QSC..), a odkaz som sem dal v snahe poukázať na pre Vás jediný vierohodný zdroj,.Možno ho máte prečítaný, ale asi nie dosť dôkladne, hovorí sa tomu aj "čítanie s porozumením".
A ešte k tej energii v kondenzátoroch -klasický zdroj nabije kondenzátor maximálne na špičkové napätie siete, čo pri záťaži a skreslení siete určite nebude 1,41x230V. PFC ten istý kondenzátor nabíja na (stabilizovaných) skoro 400V , a nezávisle na napätí siete. Energia rastie s druhou mocninou U, takže dosť rýchlo. Podstatný je ten rozdiel "napäťový vs. prúdový režim".