Ano, taky jsem to viděl na cca 1H, to je ale tak strašně moc, že jsem to radši ani nevyslovil. Bohužel se musí uvažovat ten nejhorší případ, čili prostě brum 50Hz a kdejaká jeho harmonická navíc. Kdyby šlo jen o vf (například blízký vysílač, který se kdesi v mixu demoduluje), tak nenamítám a větší feritové jádro by mohlo pomoci bez vedlejších účinků. Je jasné, že pro signál se velká část vykompenzuje, jinak by to bylo jednoduše nepoužitelné, ale podle mne i tak zbyde dost - to jste nakonec mohl snadno změřit také. Navíc toroid asi není typické jádro, na které by se dal hotový párák vinout anebo vůbec párák vinout, to EI nebo C mi přijde pravděpodobnější a o fyzických rozměrech se zatím asi dá jen spekulovat. Já už jsem se dokonce díval, jestli se mi tady něco ze svářečky neválí, že bych zkusil ten měřicí vzorek dotáhnout víc k reálu (pak se uvidí odchylky od teorie a ideálu), ale zatím nic a mám opravdu hrozně moc jiné práce a hlavně jasno v tom, že to nikam nepovede (to bych si troufnul říct i jako pouhý obchodník .-)