Fórum

28.11.2011 14:26
#73469 detail odpovědět

Ano, taky jsem to viděl na cca 1H, to je ale tak strašně moc, že jsem to radši ani nevyslovil. Bohužel se musí uvažovat ten nejhorší případ, čili prostě brum 50Hz a kdejaká jeho harmonická navíc. Kdyby šlo jen o vf (například blízký vysílač, který se kdesi v mixu demoduluje), tak nenamítám a větší feritové jádro by mohlo pomoci bez vedlejších účinků. Je jasné, že pro signál se velká část vykompenzuje, jinak by to bylo jednoduše nepoužitelné, ale podle mne i tak zbyde dost - to jste nakonec mohl snadno změřit také. Navíc toroid asi není typické jádro, na které by se dal hotový párák vinout anebo vůbec párák vinout, to EI nebo C mi přijde pravděpodobnější a o fyzických rozměrech se zatím asi dá jen spekulovat. Já už jsem se dokonce díval, jestli se mi tady něco ze svářečky neválí, že bych zkusil ten měřicí vzorek dotáhnout víc k reálu (pak se uvidí odchylky od teorie a ideálu), ale zatím nic a mám opravdu hrozně moc jiné práce a hlavně jasno v tom, že to nikam nepovede (to bych si troufnul říct i jako pouhý obchodník .-)