Fórum

Odpovídáte na příspěvek

03.05.2011 07:12
#68741 detail odpovědět

Podle mých zkušeností je lépe zařízení, které bylo prolito CocaColou, případně v kombinaci s Fernetem nebo červeným vínem, rovnou vyhodit.
Pokud se jedná o jednodušší aparátek a je od něj servisní manuál, tak vyházet všecky součástky ven a desku i se součástkami do lavóru s horkou destilovanou vodou s trošičkou Jaru. Pak nasázet zpátky a modlit se každý večer, aby něco neuhnilo. Pokud se ale jedná třeba o šestišavlový DJ mix, tak to je konec. Vyměníte fadery, ale Cola případně jiné svinstvo zateče pod součástky, případně pod vývody, kde pracuje k neutahání, až to po půlroce začne uhnívat. Např. svitkové MKT kondenzátory /Wima, Roederstein, Faratronic/ mají zespodu takovou dutinu /nejsou zalité až po okraj/, kde se ten hajzl drží a žere vývody. Po roce tyhle kondíky můžete z toho zařízení doslova vysypávat, o ostatních součástkách nemluvě.
Sviňárna je vypláchnout to, aby to nějak fungovalo a okamžitě prodat, ale to je fakt sviňárna.
Já tak koupil podezřele levně 31-pásmový teslácký ekvalizér no a za ani ne 3 měsíce jsem měnil všecky potenciometry. Otevřením přístroje jsem zjistil, pod potenciometrama to podle smradu byl asi Fernet, naštěstí se nedostal na desku, tak mě to stálo jen pětikilo na potenciometrech.

Napsáno zbývá znaků