Fórum
Podle mých zkušeností je lépe zařízení, které bylo prolito CocaColou, případně v kombinaci s Fernetem nebo červeným vínem, rovnou vyhodit.
Pokud se jedná o jednodušší aparátek a je od něj servisní manuál, tak vyházet všecky součástky ven a desku i se součástkami do lavóru s horkou destilovanou vodou s trošičkou Jaru. Pak nasázet zpátky a modlit se každý večer, aby něco neuhnilo. Pokud se ale jedná třeba o šestišavlový DJ mix, tak to je konec. Vyměníte fadery, ale Cola případně jiné svinstvo zateče pod součástky, případně pod vývody, kde pracuje k neutahání, až to po půlroce začne uhnívat. Např. svitkové MKT kondenzátory /Wima, Roederstein, Faratronic/ mají zespodu takovou dutinu /nejsou zalité až po okraj/, kde se ten hajzl drží a žere vývody. Po roce tyhle kondíky můžete z toho zařízení doslova vysypávat, o ostatních součástkách nemluvě.
Sviňárna je vypláchnout to, aby to nějak fungovalo a okamžitě prodat, ale to je fakt sviňárna.
Já tak koupil podezřele levně 31-pásmový teslácký ekvalizér no a za ani ne 3 měsíce jsem měnil všecky potenciometry. Otevřením přístroje jsem zjistil, pod potenciometrama to podle smradu byl asi Fernet, naštěstí se nedostal na desku, tak mě to stálo jen pětikilo na potenciometrech.