Fórum

Odpovídáte na příspěvek

05.12.2010 19:25
#64939 detail odpovědět

Pasivní verzi 6001 je poměrně jednoduché vyrobit, řekl bych ,že i výkonější než je aktivní verze.Přesto si nemyslím,že by byla po ní poptávka.Cena by byla opět někde okolo 25-26tis kč za kus. Koneckonců hotovou ji doma mám, :-). Jenže s A640 se dá hrát o dost víc nahlas bez nepříjemného a řezavého zvuku ,který ta menší sestava od určité hlasitosti má. Je v zásadě jedno ,zda je to triamp nebo biamp.
Satelitní box musí být schopnen zahrát od 80Hz,aby bylo možné dosáhnout u středobasů měkého a plného zvuku (pro el. kytary je to dost důležité) a to už je pro 12\\\" docela problém.Pokud mají hrát i dva od této frekvence , musí se použít spíše basové typy, u těch dochází v bandpasu ke slévání zvuku , při dělení mezi LF a MF 200- 300Hz.Pokud se použijí středobasové typy , citelně chybí jejich schopnost dostatečně zahrát ve spodní části spektra mezi 80 - 120Hz, Citlivost těchto 12\\\" je zde dost nízká.
15\\\" je svými vlastnostmi vhodnější ,potřebuje ,ale značný příkon a vhodných reproduktorů je omezený výběr.
Dát dohromady třípásmovou bednu je hodně těžké, co jsem si to zkusil,jsem dalek kritiky ostatních reproboxů.Vždycky zústane nějaký ten nedodělek, nebo neodstranitelná chyby dané koncepcí.

Napsáno zbývá znaků