Fórum

05.12.2010 19:25
#64939 detail odpovědět

Pasivní verzi 6001 je poměrně jednoduché vyrobit, řekl bych ,že i výkonější než je aktivní verze.Přesto si nemyslím,že by byla po ní poptávka.Cena by byla opět někde okolo 25-26tis kč za kus. Koneckonců hotovou ji doma mám, :-). Jenže s A640 se dá hrát o dost víc nahlas bez nepříjemného a řezavého zvuku ,který ta menší sestava od určité hlasitosti má. Je v zásadě jedno ,zda je to triamp nebo biamp.
Satelitní box musí být schopnen zahrát od 80Hz,aby bylo možné dosáhnout u středobasů měkého a plného zvuku (pro el. kytary je to dost důležité) a to už je pro 12\\\" docela problém.Pokud mají hrát i dva od této frekvence , musí se použít spíše basové typy, u těch dochází v bandpasu ke slévání zvuku , při dělení mezi LF a MF 200- 300Hz.Pokud se použijí středobasové typy , citelně chybí jejich schopnost dostatečně zahrát ve spodní části spektra mezi 80 - 120Hz, Citlivost těchto 12\\\" je zde dost nízká.
15\\\" je svými vlastnostmi vhodnější ,potřebuje ,ale značný příkon a vhodných reproduktorů je omezený výběr.
Dát dohromady třípásmovou bednu je hodně těžké, co jsem si to zkusil,jsem dalek kritiky ostatních reproboxů.Vždycky zústane nějaký ten nedodělek, nebo neodstranitelná chyby dané koncepcí.