Ale jistěže některé jednotlivosti jsou na gramofonech vyráběných dnes šikovnější, než na něčem, co prakticky beze změn přežilo několik generací DJ. Podle mne je mnohem zajímavější jiná věc - jak je možné, že se za celou tu dobu mnoha desetiletí nikomu nepodařilo vyrobit skutečného konkurenta ? Takového, který by měl všechny klady originálu a ještě něco NAVÍC ? Některá srovnávání jsou už z principu zatížená tím, že klidně můžete dostat do ruky dvacet let starý Technics, který procestoval celý svět a hrály na něj stovky lidí a porovnávat ho se svým, loni zakoupeným Vestaxem. Obráceně to ale MOŽNÉ NENÍ . Takže je potřeba brát v úvahu i stav ložisek talíře a ramínka, možnost uvolnění patice hlavičky v trubce ramínka nebo třeba neodborné servisní zásahy, ke kterým mohlo za ty roky dojít (ne každý umí vyměnit celé ramínko, setkal jsem se s kusy, kde byly vodiče zamotané do mechanismu antiskatingu). Někteří lidé jsou líní i zašroubovat zpátky všechny šrouby do spodního deklu a zničenou odpruženou nožku nahradí čímkoli zhruba stejně vysokým :-) Já nic proti Vestaxu nemám, jenom podle provedení obou výrobků bych tipoval, že PDX2000 bude stát asi polovinu toho, co 1210. Jestli se o to chce někdo hádat, tak mu doporučuju se nejdřív podívat na to, jakými prostředky je řešeno výškové nastavení ramínka. To je rozdíl jako mezi kosmickou raketou a trakařem - ale v neprospěch toho novějšího. Pro technicky zdatnější a zvídavé doporučuji, aby si na hladké desce ( bez drážek) pokusili ověřit si tvrzení výrobce, že krátké přímé ramínko nepotřebuje antiskating anebo že dokonce při jeho použití nevznikají žádné boční síly a že je tak omezeno opotřebení desek. Pravdou je opak a komu se to nechce zkoušet, tak může použít i zdravý rozum nebo něco z geometrie.