No, já jsem to moc pečlivě nečetl, ale měl jsem nějaký nejasný dojem, že to mělo být nějak hrozně dlouho, ale pak jsem tam zase viděl 40Hz, obojí není důležité, moje poznámka o kraválu platí, reproduktor z bedny venku hraje sice o hodně míň, ale zticha by byl až na hodně nízkém kmitočtu a to zase těch kmitů celkově moc neudělá. Já mám zkušenost, že s běžným 18" položeným volně na stole a krmeným pár volty /50Hz (používám to jako pomůcku na centrování a v některých případech to musí běžet pár hodin) se nedá vydržet v jedné místnosti a ve vedlejší taky ne a že bych přitom mohl spolehlivě měřit něco jiného, to už vůbec. Mimochodem - všiml jsem si při tom jednou, že se docela dost pohybuje i membrána vedle volně stojícího reproduktoru a pro srandu jsem zkusil změřit, kolik nakmitá svorkového napětí. Bylo to asi 5% toho buzeného, mnohem víc, než bych čekal, zřejmě by nebyl problém s tím po transformaci rozsvěcet LEDky a demonstrovat přenos energie akustickým polem :-). Každopádně na podobné srandičky jako zahořování nemám čas a místo, nejsem hifista a leží mi tady spousta důležitější práce. Mail je samozřejmě funkční a pro některé věci vhodnější, ovšem i otevřené forum má svoje výhody.