Fórum

27.07.2007 00:28
#28276 detail odpovědět

No, já jsem to moc pečlivě nečetl, ale měl jsem nějaký nejasný dojem, že to mělo být nějak hrozně dlouho, ale pak jsem tam zase viděl 40Hz, obojí není důležité, moje poznámka o kraválu platí, reproduktor z bedny venku hraje sice o hodně míň, ale zticha by byl až na hodně nízkém kmitočtu a to zase těch kmitů celkově moc neudělá. Já mám zkušenost, že s běžným 18" položeným volně na stole a krmeným pár volty /50Hz (používám to jako pomůcku na centrování a v některých případech to musí běžet pár hodin) se nedá vydržet v jedné místnosti a ve vedlejší taky ne a že bych přitom mohl spolehlivě měřit něco jiného, to už vůbec. Mimochodem - všiml jsem si při tom jednou, že se docela dost pohybuje i membrána vedle volně stojícího reproduktoru a pro srandu jsem zkusil změřit, kolik nakmitá svorkového napětí. Bylo to asi 5% toho buzeného, mnohem víc, než bych čekal, zřejmě by nebyl problém s tím po transformaci rozsvěcet LEDky a demonstrovat přenos energie akustickým polem :-). Každopádně na podobné srandičky jako zahořování nemám čas a místo, nejsem hifista a leží mi tady spousta důležitější práce. Mail je samozřejmě funkční a pro některé věci vhodnější, ovšem i otevřené forum má svoje výhody.