Izy, já se bojím, že Tobě to nedokáže skutečně vysvětlit nikdo. Už to tady jeden zkoušel, já jsem zkoušel Tě nasměrovat na nějaké zdroje informací, taky jsem zkoušel z Tebe něco vytáhnout o okolnostech, důvodech, proč kladeš právě tuto otázku stále dokola. Nevšiml jsem si žádné adekvátní reakce z Tvé strany, meleš to jako kolovrátek stále dokola.
Neexistuje žádný jasný rozdíl, oba ty termíny vznikly z různých pohledů na věc, jeden znamená něco, co hraje vysoké tóny (ale to hrají i ty označované opačně) a druhý se hlavně v angličtině používá pro libovolný reproduktor, klidně i basový. Pravidelně (a to jsem převzal při tvoření naší tabulkyreproduktorů) se jako driver označuje něco, co potřebuje k vyhovující funkci ještě přidat zvukovod, tweeter ho má (někdy odnímatelně) už od výrobce. Většinou také tweetery mají trochu výše položené pracovní pásmo, řekněme 5÷22kHz a naopak typický driver by mohl být 1,8÷18kHz. To je ale v mnoha případech jako rozlišení nepoužitelné, hifi tweetery jdou dole obvykle hodně nízko a některé modernější drivery sahají nahoře daleko za 20kHz. Jestli máš teď radost, že jsi snad dosáhl svého a Tvůj postup ve vymáhání odpovědi byl správný, tak Tě ujišťuji, že nikoli.