Fórum
Dobrý den, mám dotaz ohledně subů RCF 4PRO 8001-as.
Potřebuji poradit, jaké osazení v tom je, přesný typ/označení měniče. Jeden se mi porouchal a já potřebuji rychle náhradu. Lze sehnat originální kus? Případně nějaký se stejnými parametry?
Děkuji.
Měnič není v nabídce Prodance. Jedná se o 4 ohmový reproduktor, nejspíše zakázkový. Naštěstí jsou jeho skutečné parametry v měření ve webu Prodance k dispozici.
V nabídce je náhradní kit (čili membrána s cívkou): https://www.eprodance.cz/rcf-rlf18g-4pro-8001-4-ohm/ ale bohužel není skladem.
Pokud potřebujete naléhavě nějaký reproduktor, tak od RCF (asi bych jiného výrobce nedoporučil) bych já dal 8 ohmový do doby, než přijde membrána (což mi v jednom případě trvalo 8 měsíců). Zátěž 8 ohmů představuje v bedně na 4 ohmy o cca 3 dB hlasitosti méně.
Od RCF máte asi tyto možnosti měničů - z těch levnějších:
L18P400 - asi nejvíce ze všech náhrad zahraje na 40 - 90 Hz, výše trošku hůře, nebude tam sedět s nastavením elektroniky.
LF18X401 - pokračovatel snad nejúspěšnějšího 18" reproduktoru od RCF, v bedně prakticky nezničitelný, asi bude později i slušně prodejný v bazaru.
LF18N405 - totéž jako X, o fous méně hlasitý, ale s neodymovým magnetem, čili podstatně lehčí (5 kg méně je při transportu doopravdy milé).
Předpokládám, že bude sedět rozteč šroubů a vejdou se na hloubku, ale raději si to prověřte. Bohužel nevím kromě měření o původním reproduktoru nic. Zesilovač si s tím s úlevou poradí (poloviční zatížení).
Tolik názor outsidera, nejsem z Prodance.
Možná se pánové z Prodance vyjádří k membráně, nebo se zkušenostmi s náhradou.
Ještě doplním:
Pánové z Prodance nezřídka reagují vlastní objednávkou k výrobci až na objednávku zákazníka, proto ta výše popsaná prodleva ve zboží, které není skladem.
Tady by bývalo bylo nejrozumnější kontaktovat náš servis.
Membrána je totiž zakázková pouze pro reproboxy 4PRO800x a tím pádem není na eshopu. Navíc záleží na roku výroby, existují dva druhy reproduktorů a tedy membrán a je třeba rozklíčovat který potřebujete. Nicméně obě mají na servisu skladem a byli by schopní reproduktor jistě v nějakém rozumném času překitovat. Cena je 3600,- s DPH za kit plus práce.
Jo, nejcennější je VČASNÁ informace. A když se o to Prodance málo nestará, tak její zákazníci ztrácejí kdysi spolehlivý bonus = komparativní výhodu této firmy.....