Fórum

dan
19.04.2008 19:30
#36373 detail odpovědět

Nedá mě to, a musím trochu reagovat na diskusi ohledně alchymie. Mám také letité zkušenosti s opravami kde čeho. Bohužel, dřívější Kontaktoly celkem dobře fungovaly. Jimi prostříkané potenciometry obvykle zase nějaký čas bez chrastění fungovaly. A po čase se tato operace musela zopakovat. Dnešní chemie (a vyzkoušeli jsme v naší dílně více přípravků) prostě nefunguje, tak nezbývá, než sáhnout k osvědčeným \\\"babským receptům\\\" tj. i ta Diava, ať se to místním \\\"machrům \\\" posmívá sebevíc! Už mám taky pár křížků, tak vím , o čem Josef a Fagot píše. Machři jistě odvětí, že potenciometr, co už chrastí, je na výměnu. Jistě, kdo by to řekl...Ale..Opravujeme či zachraňujeme spoustu starých přístrojů (většině z nich ty nové nesahají ani po kotníky..) a náhradní díly prostě nejsou. Mnohé přípravky jsou již tak ekologické, že jsou na ho**. Kdo tomu nevěří, ať si koupí třeba Eko- Arvu na motory, nebude se stačit divit.. Pro Josefa: svého času jsme podobný problém se srážením vody ve vodotěsných krabicích taky řešili...A řešení? Nejlepší těsnění je DÍRA! Do acidurky se na nejnižším místě vyvrtá díra cca 3mm. ..