Fórum

Odpovídáte na příspěvek

14.10.2005 02:29
#9680 detail odpovědět

Dobře, doporučuji si nevšímat obecné podobnosti (ta je jasná, jsou to kopie) ale všech věcí, které by mohly podpořit nebo vyvrátit teorii o fabrice vyrábějící přes den drahé věci s nápisem pro Američany a přes noc laciné bez nápisu pro české chudáky. Taková fabrika by především nikdy nevedla dva sklady všech mechanických i elektrických drobností a nepoužívala by zcela odlišné technologie a materiály. Nikdy by neměla skoro dvojnásobek dodavatelů s poloviční seriovostí. Nikdy by do lacinějšího modelu nepřidávala druhý ventilátor. V lakovně a galvanovně by neměla dvě sady lázní a barev atd. atd. Mně je jedno, kdo všechno kopíruje QSC, když to nevadí jim, tak proč bych se měl starat já. Nejsem navíc vůbec žádným zastáncem nějakých duševních vlastnictví a nemám nic proti Číňanům. Myslím, že kdo čte moje příspěvky na několika diskuzích po několik let, to musí přinejmenším tušit. Kdyby pan Hrdina poctivě přišel na trh a řekl, že má jednu z mnoha kopií zesilovačů QSC a že ty zesilovače se prodávají všude za polovinu originálu a on pro české chudáky ještě trochu zlevní, tak bych ho za to asi neměl rád a obrat bych mu třeba nepřál, ale podobné třenice by prostě nevznikaly. Já lumpárnu v podnikání prostě NESNÁŠÍM a je mi jedno, jestli to jsou okrájené plesnivé sýry a falešné datumovky nebo "jenom" předstírání úplně jiného původu zboží a parazitování na cizí dobré pověsti.

Napsáno zbývá znaků