Mimochodem - aby někdo sluchem vůbec poznal i při přímém porovnávání na subech rozdíl ve výkonu zesilovačů, tak by to muselo být minimálně o nějakých 20÷30% a z toho by ještě něco sežrala zvýšená výkonová komprese reproduktorů. Zkuste si změřit napajecí napětí nebo nejlépe výstupní napětí osciloskopem, jestli tam něco takového najdete (musela by být minimálně o 10 ÷15% výš). "S přehledem dosáhnout většího akustického tlaku" by se dalo tak při zvýšení výkonu o 50% a to by nenapadlo ani samotného výrobce kukaček něco podobného uvádět. Takže vy jste neslyšeli silnější zesilovač, ale více zkreslující zesilovač a ten samozřejmě na subbasech, kde je běžně účinnost bedny na druhé a třetí harmonické základu několikanásobná, "hraje víc". Podobný efekt viz kytarové reproduktory a zesilovače, různé "nakopávání" signálu do nich, schopnost našeho sluchu si rekonstruovat první harmonickou z dalších (i když není ta první ve výsledném signálu vůbec obsažena) atd. Jsem rád, že současně proběhla (stejně jako v tom příspěvku pana Smrčky na fenderu) informace o běžné míře poruchovosti "kukaček" . Když jsem já psal na diskuze o tom, že jsou ty zesilovače zhruba DESETKRÁT poruchovější, než originály, tak to ještě moc lidí vážně nebralo. A bude hůř, první dva roky ještě nejsou kritické.