Zdravim Vas. Dakujem za reakciu. Cele to zacalo tak, ze si moj znamy kupil tieto repro do interieru a ja som nevieriacky pozeral na to , aky to je nezmysel. Preto som radsej na webe otvoril temu, lebo za celu dobu, co sa ako hobby venujem zvuku som sa doposial s niecim podobnym nestretol. Suhlasim, ze vacsinou sa pri nahravkach basova zlozka a kick dava vacsinou na stred, to znamena, ze v tomto pasme by asi nemalo dochadzat k vyraznemu pretlacovaniu dvoch cievok. Len basova zlozka moze mat vyssie harmonicke a niekto ked ma v retazci pouzity chorus alebo iny efekt okamzite to lezie do sterea, takze uz tam moze dochadzat k deformaciam aj v nizsich frekvenciach. Nehovoriac o pasme stredovom, kde su prakticky vsetky nastroje v strereu, okrem spevu. Ale spev aj ked je nahraty na mono, tak prechadza XY procesom a nejakym hallom, takze tu zase mame na vystupe stereo, takze uplne rozdielne sinosovky a ako som pisal, vsetko na jednu membranu. Preto cely tento speaker povazujem za uplny nezmysel, len som chcel aby sa k tomuto konceptu vyjadril nejaky profik. Planujem, ze si tento speaker zapoziciam a poslem do neho sinusovku s 90 stupnou otocenou fazov L/P, takze by sa navzajom mali obe cievky pretlacat a znegovat. Nie som si isty, ci mozem posielat na fore link pre viac info , ale skusim :-) Nie je to zamer propagacie. https://shop.loxone.com/cscz/loxone-speaker.html Dakujem za info