m.k, sledge:
jak se říká, když nejde o život, jde o h...o. Tady ale o život jde, všem slušným zvukařům, kteří chtějí dělat svoji práci dobře a na aparaturách hodných toho jména. I oni totiž musí něco žrát a mít z čeho platit složenky. Bohužel, m.k, mne neplatíš Ty a Tobě podobní soudní občané, ale právě ten "hospodský" nebo jiný "gulášník", který tu akci pořádá, a pořádá ji z jednoduchého důvodu - aby vydělal. Jeho kvalita zvuku nezajímá a platit za ni nebude, jeho zajímá jediné - výtoč, tedy kolik prodal na akci piv, protože z toho má "vejvar", ze vstupného ne. No a protože zvukaři jsou už dvacet let systematicky odrbáváni na penězích, logicky každý hledá cestičky, jak také ušetřit - protože ví, že Labgruppen se mu neamortizuje ani za 10 let, tak si koupí Sanway nebo Gisen - protože ví, že vydělá úplně stejné peníze jako s těmi LABy, ale ušetřil 70% investice. Kdo na tuhle hru nepřistoupí, dopadne jako já - skončí ve statisícových dluzích.
No a když se někomu ten čínský vergl zákonitě vy..re, zas hledá způsob, jak si ho co nejlevněji nechat opravit, nejlépe od kamaráda nebo svépomocí. Takže, milý sledge, máš sice pravdu, ale pláčeš na nesprávném hrobě - to, o čem mluvíš, totiž neochota lidí platit cenu za kvalitní zařízení, platit marži profesionálním obchodníkům a renomovaným dovozcům a v neposlední řadě platit za profesionální servisní výkon v autorizovaném servisu, je až následek. Když na něco nemám, tak si to prostě a jednoduše nemůžu dovolit...
Kapitalismus je v podstatě založen na okrádání člověka člověkem. Nic proti tomu - klidně zaplatím tamhletomu 50% marži a jinému 700,- za hodinu servisu - POKUD SI I JÁ BUDU MOCT NA NĚKOM "NAHOLIT". Jenomže v momentě, kdy si autoservis bude účtovat 1200,- za hodinu práce a já se budu muset handrkovat o to, abych za svoji práci dostal aspoň 250,- namísto 200,- , tak logicky pod to auto polezu sám. Možná občas taky něco zkurvím, na něco nebudu mít přípravky nebo nářadí, ale leccos si udělám sám.