Fórum

Odpovídáte na příspěvek

02.01.2015 05:23
#86410 detail odpovědět

Dobrý den dámy a pánové,
moc bych Vás všechny rád poprosil o informaci, kde by bylo možno na internetu najít schémata zesilovačů Reloop, konkrétně řadu Dominance /2000,2002 apod./. Ano, já vím, že jsou to noname srágory, ale občas je to prostě nutno nějakému málo majetnému mlaďochovi opravit, co se Vám jej prostě zželí, co udělal chybu/a uznal ji/ už na počátku, že to vůbec koupil a nenechal si poradit - bylo to holt laciné, moc se chtělo hrát a v kompletu s bednami, gramci a mixem na to ještě dostal docela slevu.
Některé typy jsou na konci osazené tranzistory ONS řady NJL s diodami na čipu, některé běžnými NJW a MJW, od Toshiby A2121/C5949 a od Sankenu A2151A/C6011A. Konec a budič vypadá standardně, ale ten drobný předek je akýsi čudný na diferenc a kaskódu je toho tam nějak moc a na rozkmit taky. Navíc už se mi dostal do rukou asi třetí po záruce se stejnou závadou, komplet prostřílené koncáky i s upálenými stoppery a Re což vypadá na nestabilizovaný, blbě stabilizovaný lavinově nahoru letící kliďák, vrtule to má dostatečné.
Údajně to snad má mít něco společného s konci T-Amp, ale jak jsem viděl na netu fotky zevnitř, tak to asi pravda nebude.
Výrobce ani žádný z prodejců Reloopu pochopitelně na prosby o dokumentaci nereagují, resp. reagují požadavkem na zaslání do opravy k nim. Když jsem v jednom "zkušebním" mailu vylíčil, co vše je proraženo /oba kanály konc.tr. a i usměrňovač/, tak mi vyčíslili výměnu 4 párů ONS MJL1302A/MJL3281A a probitého můstku na 3.800,-Kč...Vezmu-li v úvahu, že jeden pár těchto menších ONS stojí na pultě asi 250,-Kč, tedy 4 páry litr plus pajda grec, ca dvě hodiny práce á 500,- a to přeháním, tak tam někde furt visí v luftě osm stovek...
Rád bych Vás tedy poprosil o pomoc, pokud něko nějaká schémata těch Reloopů máte. Zdraví P. Mareš

Napsáno zbývá znaků