Fórum

Odpovídáte na příspěvek

18.12.2014 00:48
#86384 detail odpovědět

Zdravím,
v létě jsem koupil v Prodance 2x L15P200AK, 2x N350 a 2x BC-5 a nějakou bižuterii. Plánuji dokoupit ještě 2x MB12G301.
Chci nyní stavět dva satelity a dva subwoofry. Satelity a výhybky do nich chci stavět podle plánu pro CLUB 12 (pouze drobné úpravy vnějších rozměru, objem zachován) http://eshop.prodance.cz/Files/Suggested_Designs_The_club_12.pdf. 1. dotaz mam ohledně vnitřního objemu, v plánu je uveden objem 62 litrů ale z rozměru bedny je jasné že bedna má vnitřní objem cca 32 litrů, je to OK ? 2. dotaz mám ohledně délky bassreflexu u této bedny, pokud se tomu evůbec tak dá říkat. V podstatě to je jen tloušťka stěny bedny. To je taky OK ? Zkoušel jsem simulační program WinISD bohužel ale bez úspěchu (jen chvilku :).
K subwooferům, nejraději bych postavil box stejný nebo podobný jako má Megaton ND15SUBD, jen bych jí rád přizpůsobil pro L15P200AK. Mohli by jste mi prosím doporučit nějakou podobnou vhodnou konstrukci ? Nebo druhá varianta je postavil box podle plánu ze stránek RCF http://www.rcf.it/precision-transducers/suggested-design/bill-woods-designs Suggested Designs SUB 15.pdf. Raději bych ale fyzicky větší box, chci ho zároveň použít jako podstavec pro satelit. Také box u ND15SUBD má asi vyšší účinnost (hornflex) než box od Billa (bassreflex), pokud se nepletu. Do subwooferu typu ND15SUBD chci z boku udělat díru pro přírubu na stojan, položit ho na bok nasadit 1,5 m trubku a na ní posadit satelit. Sestava bude většinu času hrát v garáži (cca 350m3), ale je primárně určená pro venkovní akce. Hrát by měla prakticky vše od Funky po Punky :D (Rock, Jazz, Pop, Elektro, Tekno). Ty satelity do budoucna chci stavět ještě dva, takže celkem 4 kusy. Tyto satelity bych chtěl krmit pomocí QSC GX 7, na každý kanál 2 satelity paralelně. Pro bufříky taky jeden QSC GX 7, jeden box na jeden kanál. Před zesilovače mam vyhlídlý crossouver DCX 2496 ULTRADRIVE PRO. Prosím o zkritizování mnou zamýšleného plánu, beru všechny připomínky - rady.

Předem díky Lukáš

Napsáno zbývá znaků