SM58, BETA58, su fajne mikraky pre spev z blizka a pre debilov co si nevedia ustrazit hlasivky :-)) Ich prenos spoluhlasok P,B pri velkom tlaku je uplne perfektny aj pri ustach nalepenych na sietku a vobec nemeni povedane slovo na vybuch v bedni, ale verne to B, P prenesie s cim maju niektore mikrofony velke problemy a to naozaj nehovorim o handling noise, kde pri sunkach pocut este aj tlkot srdca, alebo tep na ruke a o kabliku s konektorom uz nehovorim vobec a uplne ma triafa, ked to niekto taha zo stojanu... :-))) Kto skusil poriadny mikrofon uz nechce mat so sunkami docinenie a moze sa to podobat zvukovo aj vzhladovo na akykolvek original, proste pohori na inom, ako kedysi pokusy v PASound predavat kopie Shure SM58 s tym, ze je to zvukovo aj vzhladovo podobne a ti co tomu uverili, potom neskor vytriezveli, ked som im ukazal ako vyzera naozajstna SM58 a aky ma Handling noise a hlavne ma aj vo vnutri trafko co tie sunky nemali a ked si poslali membrany ku sietke pri nesymetrickom zapojeni a zapli fantom to bola sranda, zrazu pochopili o com vravim :-))) Ta SM58 by neodisla ani pri nesym. zapojeni aj s Phantomom, lebo cez trafko by tak prinajhorsom presiel iba nejaky impulz a potom uz nic iba by ho trosku nabudilo to DC :-))) Zaver je jasny nespekulujte a radsej mesiac setrit ako mesiac potom plakat nad rozliatym mliekom a kvalita sa odmeni sama v podobe verneho zvuku bez vedlajsich pazvukov, alebo vazieb. Ale zase nebudeme kupovat E865 nejakemu starostovi do miestneho rozhlasu co to ohadze 10x o zem a precita nejaku blbost do reprakov co prenesu ledva 150-10Khz to by sme boli asi pekny experti, ale najdu sa take pripady :-))) Proste ako som pisal nizsie, traba kupovat to najlepsie pre dane pouzitie. Tos tak.