2 Patso: hele oni ti mladí kluci k tomu taky dojdou, koneckonců, když mi byl dvacet, taky jsem věděl h...o. A ovládat věci technicky zdatně přece taky není špatně: i mně baví, když si můžu předem pojmenovat kanály, připravit patch pro svoje outboardy (lampovej kompresor je prostě lampovej kompresor, a ping-pong delay nebo echo s definovaným počtem ozev jako TC D-TWO, to interní efekt v žádným pultu neumí...), nadefinovat user-layer a podobně pěkně beze spěchu doma v teple za kamny na nějakým editoru. A na druhou stranu - i řada těch mladých kluků umí i míchat. A někdy jsou i milí, vstřícný a komunikativní, já bych to neviděl tak černě - pokud ovšem ještě bude nějaká živá hudba hodná toho jména - po silvestrovské párty v hotelu Hilton mám o lidském pokolení, zvláště o jeho "smetánce" v podobě bohatších až bohatých spoluobčanů ještě tristnější mínění než kdy jindy... Co se týče těch fidlalů z Ameriky a odjinud: nevím čím to je, ale třeba teď jsem byl s Metallica revivalem v Německu, v podstatě na "hospodském kšeftě", ale: 2x TT25A, 4x TTS18A, monitory SMA, Yamaha LS9 s editorem na iPADu, hromada Volkslichtů, Licon, šikovný, vstřícný dva mladý kluci... takovej servis ti tady na kšeftu obdobné kategorie málokdo nabídne. Když zvukař viděl, že si fakt poradím sám, tak nakonec odjel , a ten klučina co tam zůstal se mnou a svítil zase pro změnu zíral, když jsem mu po kšeftě pomoh sbalit a naložit jejich cajk (a nutil mi 20euro...) Totéž když se v německu bavím s prodejním manažerem d&b audiotechnik nebo majitelem K.M.E., tak ti chlapi sice samozřejmě jezdí ve stříbrným mercedesu nebo BMW, ale pořád mám pocit, že mluvím s normálním člověkem, o čemž mám u řady českých rádobymanažerů pochybnosti...:-) Prostě tak mi to připadá.