2 Marek, Petr: Nedávno jsem koupil od známého zmíněný Eurolight 2412. Používal ho cca 2 - 3 roky bez jakýchkoli problémů (koncerty, několikrát do měsíce), kromě jedné pochroumané šavle (mechanická závada. Já ho zkoušel zatím jen doma, co se týče funkcí, přijde mi za tu cenu celkem slušný, nicméně s ostatními podobnými pulty nemám zkušenosti, takže to nemůžu srovnávat. Např. v řežimu "theatre mode" se u chase (blikání) dají nastavit časy u každého kroku (nevím, jestli je to možné i u jiných podobných pultů), chase a scény se dají přiřadit do šavlí, má 2 pomocné (spínané) kanály (přes nějakou spínací jednotku by se dal připojit i stroboskop bez DMX a s nějakou úpravou asi i mlha), světelné změny se dají synchronizovat se zvukem, spouštět ručně nebo automaticky s nastavením času a prolínání. Doporučuji stáhnout si manuál ze str. Behringera (ale je anglicky). Taky je možné editovat scény "naslepo", zatímco třeba běží jiný chase. LC 2412 taky používají kluci z jednoho pražského divadla na svoje kšefty, a taky si na něj zatím nestěžovali. Nevím, jestli se Behringer opravdu tak zhoršil, ale lidi v mém okolí (myslím teď hlavně zvukaře) jejich věci používají bez problémů a jsou s nimi snad celkem spokojení. Nechci se firmy Behringer nějak zastávat, ale zatím to vidím takhle. :))
2 Marek: Myslím, že všechna zařízení, používající protokol DMX 512, by měla být vzájemně kompatibilní, takže můžeš použít jakýkoli DMX ovladač a jakékoli DMX ovládané zařízení. Co se týče zatížení stmívače, tak při použití 300W žárovek taky není problém. Na propojení stačí klasický mikrofonní kabel (podle mých informací by měl fungovat cca do 200m) s 5 pinovými konektory Canon (pin 1=zem, 2=data-, 3=data+, 4 a 5 nezapojeny)