Petr B.:
rozhodně nepůjde o nejekonomičtější řešení, uvažujeme o nejdříve 8 kouskách a poté další 4 kousky těhle subů. Osazení nejdříve stávající 18PS76, které se budou ve chvíli toho zvětšování apece vyměňovat za lepší, se 4" cívkou, pravděpodobně L18S801, příp. ekv.
MT18SUB rozhodně neuvažujeme, známe i např. Megaton hornu MT18BT, která je rozměrově podobná tomuto plánku, ale je příliš hluboká, což je defakto asi největší problém při výběru vhodné horny, většinou jsou velmi hluboké, tento plánek by byl právě velkou výjimkou;-)
Osobně se mi však zdá podivně řešené vyústění reproduktoru do té horny a nejsem si jistý, jestli je to prostě správně navrženo - nejedná se o vyzkoušenou konstrukci ale o nějaký amatérský plánek ztažený na internetu.
Proto mě právě zajímá, zda-li takto navržená konstrukce dává alespoň základní smysl a bude toto řešení funkční, nebo zda-li již od začátku obsahuje nějaký nesmysl, tj. zda-li není navržena na chybných předpokladech šíření zvuku a konstrukci horny ;-)
Stačilo by samozřejmě 2 kousky postavit cvičně a tím to vyzkoušet, mě však zajímá, zda-li má vůbec smysl se do toho pouštět;-)