To je dané prozatím dost primitivním skládáním jednotlivých čipů a jejich optik do silnějších sestav, dá se to překonat. Nakonec to vlákno v žárovce taky rozhodně není žádný ani plošný ani ideálně bodový zdroj a výrobci žárovek i svítidel se to naučili dávno. Já jsem třeba hledal slušnou náhradu reflektorové miňonky do malých pracovních lampiček, kterých pár u stolů mám. Skoro všechno je naprosto nepoužitelné, na pracovní ploše to z jakékoli vzdálenosti nadělá spoustu světlých a tmavých fleků, protože to nekonstruovali optici, ale tataři. Pak jsem narazil na jednu, která je hodně atypická a toto má dokonale vyřešené. Bohužel nejsou k mání, mám stále jen tu první :-(
Co se týká jakékoli kvality ovšem stále vede ta 40W žárovka nebo cca 30W halogenka, ale v létě nepříjemně hřejou. Mimochodem s tím stmíváním ledek to tak jednoduché není, 255 úrovní je málo na to, aby se neměnil jas skokem a aby šlo něco z RGB namíchat i při menších jasech, proto jsou ta lepší ledková světla dost komplikovaná. Prostě jsou nízké nároky a vyšší nároky a vzhledem k ceně asi není důvod zůstávat jen na těch nejnižších třeba jen kvůli úspoře energie.