Jasně, na hospodské akce samozřejmě ano, tam se zvučí především zpěvy a kopák. Jenže i tam je třeba aparát se suby, na dvě patnáctky na klacku nic nenaděláš. Řadu nástrojů není třeba rvát výkonem přes PA do lidí, viz třeba doprovod na klávesy nebo druhou kytaru, ale mít je na druhé straně podia, jenom aby byly z beden slyšet. Zrovna ty doprovody pak na některých místech chyběj a může to být znát.
Mám Soundcraft MFXii, používáme ho na nahrávání i live s ART315, malé akcičky s akusticko/elektrickou hudbou, má velmi čistý zvuk a je hodně dynamický. Je třeba vědět, že od 3500 do 10000Hz nemá korekce. Vestavěný Lexicon je dobře slyšitelnou výhodou, myslím že stále používáme původní presetový efekty. Pozor, po vypnutí se smaže interval TAPE. Dost si ten pult považujeme. Jinak jsou vždy napíchaný všechny díry, co ten pult má.
Na hospodský holírny používám Yamahu MG16/6FX. Koupil jsem jí velmi levně z divadla, skoro nehranou, vůbec ji nešetřím. Zvuk z toho není nijak extra, ale muzikantům se líbí. S Yamahama dělám dlouho a radši si nestěžuju. Yamaha = žádná námaha.
Pulty Mackie - znám tu značku léta, dobrý zvuk a hlavně solidní provedení. Nevím jak bych to vyjádřil, ale nikdy mě nenapadlo, že cokoliv od Mackie by se na kšeftě po...o.