Jo, ještě tady potřebujeme trochu té politické agitace zaměřené na ty nejblbější.
Cizím slovem se tomuhle říká ageismus a předstírat, že si někdo v padesáti nemůže stále ještě najít práci, protože jeho rodiče nejsou na penzi (na kterou by jim ale jinak musel v průběžném systému vydělat) může snad jen slabomyslný. Pak by to asi bylo i v pořádku, na slabomyslné děti musí vydělávat jejich rodiče, kdo jiný. Docela srandovní je, že ani v této dystopii si ti chudáci nežijou nijak zle, cesta vlakem je pro ně za trest, na auto i benzín samozřejmě mají, platí tisícovkami v hospodě za pivo a ještě mají nejen televizi, ale i na návštěvy Národního, přitom polovina rodiny nepracuje. Prostě - směšné to je, ale trochu jinak, než autor zamýšlel.
Já jsem tak starý, abych pamatoval časy, kdy dojíždět vlastním autem do práce nemohl prakticky nikdo, nevydělal by na to. A taky jsem tak starý, abych pamatoval důchody ve stokorunách a důchodce, co je brali jen pár let, protože byli opravdu sedření a lékařská péče pomalu žádná. Ovšem můj otec už bere důchod 36 let, opravdu si autor textu myslí, že je to nadále únosné, když se bude stále více lidí dožívat podobného věku ? Ten systém musí být přenastavován podle situace, jaká je a bude, ne jaká byla.