Fórum

Odpovídáte na příspěvek

06.11.2012 17:50
#78693 detail odpovědět

Proboha, v parlamentu snad sedí i Moraváci, vy jste tam volili jen Čechy? S vládou to samé, tuneluje se snad jen tady a u vás ne ? Co s tím má společného Čapek ? Nejde jen o žádný vinný mok, mimochodem já žiju od narození v kraji, kde je a hlavně bývalo (než se změnilo počasí) vinic velmi mnoho. Jednu mám rovnou nad barákem, dnes je ovšem už zastavěná, nicméně přímo na domě se vínu daří velice. Vy si o tom něco najděte v té historii, ne já. Vinice jsou dodnes i v Praze a v tom středověku jich bylo mnohem víc, stačí se podívat na místní názvy. Navíc víno (ani to nejhorší) se metylem nepadělalo, zato "slivovice" vydatně. Moc ošklivý je ten případ bývalého policajta, bývalého Moraváka, který tady nevědomky otrávil své známé "poctivou slivovicí od strýčka z Moravy". Nechtěl bych být na jeho místě, to musí být peklo. Strýček se tomu možná ještě chechtá, jak si odrodilec naběhl, protože tomu už nerozumí. Ze Zlínska bylo asi odsunuto hodně Němců, co ? Naopak Jihlava pomalu celá a není dodnes pověstná nadúrodou lumpů. Stejně tak Ústí nebo Liberec. Vy víte zřejme houby o tom, co tady je a není přípustné, zkuste mi najít nějaký ekvivalent, tedy to, že se Češi sami chlubí, jak někoho ojebali. To dělají Cikáni a od Moraváků mne to vždycky překvapovalo. Kdybych vyráběl víno a pálenku, tak bych se velice snažil, aby si byl každý jistý, že zákazník dostane nejlepší a co se nepovede v nejhorším vypiju sám. Nikoli naopak. Jestli nerozumíte v čem je rozdíl, tak pardon, ale právě jste dokázal, že problém je hlubší, než se zdálo.

Napsáno zbývá znaků