to Míra: neuvažoval jsi na vršky pasivní sestavu např.: 15NDL76 DE800 ME90, nebo totéž s MB15H401 (ten event. s DE1000)? Tím se posouváš ve směru jako je např.: JFX590 a to stojí za úvahu. Použitím velkého driveru se dostáváš k nízkému dělícímu kmitočtu (800Hz) a tím k nepotřebě střední pásma. Není to jako hotová aktivka, byly by s tím starosti, procesor a přiměřeně silný a kvalitní zesilovač, ale je to jiný level.
Mám stará původní tovární třípásma, klasika Emi ME15/200 (dnes Delta), ME10/100 a PHT408 ve 120L, má to krásný měkký zvuk a pokud není potřeba velký tlak, tak je po těch bednách poptávka, protože prostě ten zvuk má svoje kouzlo.
Podle toho co mám v Prodance naposloucháno, bych byl pro Mackie. Ten zvuk je opravdu příjemnej. Na ples, kde je velká kapela (dnes vzácnost), s dřevěnými nástroji (klarinet, hoboj) a sbory je to vyzkoušené.
Hubert promine, ale FTR15-3070 a CDX1-1745 v QSC mi moc k srdci nepřirostly.
Míro je potřeba to vyzkoušet, někde si to poslechnout. Vezmi se CD s kapelou, se kterou jezdíš a pak referenční CD s muzikou, kterou máš doma naposlouchanou z HiFi.
A když jsem tu, tak vše nejlepší k svátku Huberte.
Ať se daří IvanD