Fórum

Odpovídáte na příspěvek

21.10.2012 18:15
#78531 detail odpovědět

Včera si mi na akci přihodila zajímavá věc.
Normálně všechno fungovalo a jelikož akce byla s DJem, tak jsem se pěkně nudil.
Připojil jsem si do notasu skrze USB internet (takový ten přenosný od vodafonu, vypadá to jako fleška). Zařízení našlo signál, dal jsem připojit a následně po připojení vypadl zvuk.
Do mixu signál šel, do procesoru signál šel taky a podle ledek šel signál i z výstupu procesoru, ovšem zesilovače (QSC RMX a PLX2) už nezesilovaly. Hledal jsem závadu a né a né najít, tak jsem nakonec jako poslední variantu odpojil internet a rozjelo se to....
Zachvilku jsem to vyzkoušel znova a stala se stejná věc a zaslechl jsem, jak kdyby v zesilovačích (nebo v DSP?) cvakly nějaké relátka.
Po odpojení internetu se to normálně zase rozjelo.
Notas byl vzdálen od zesilovačů cca 70 cm (zesilovače byly pod stolem), a nebyl vůbec nijak připojený k procesoru, zesilovačům. Prostě úplně odříznutý od nějakého zvukového zařízení v řetězci, pouze světla jsem na něm měl.
Může mít ten signál internetu nějaký vliv na zesilovače eventuelně na procesor?
Nemám to 100% ověřené, že to způsoboval ten internet, ovšem při dvou pokusech o připojení internetu zesilovače přestaly hrát nebo z procesoru nešel výstup, ikdyž ledky výstupu normálně indikovali signál na výstupu. Po odpojení zvuk zase naskočil.
Byla to soukromá narozeninová párty, čili výpadek nějak nevadil a hrálo se na normální hlasitost. Přehřátí zesilovačů nehrozilo - byly studené a DJ hrál naprosto normálně oproti mojim zkušenostem s DJ.
Při chystání další akce, to vyzkouším znova a jsem zvědav jeslti to bude dělat stejnou věc.

Napsáno zbývá znaků