Jo, to jsem věděl, že se ozvete. Máte pravdu v tom, že skutečný zesilovač s třífázovým napájením od PKN opravdu není tak dětinsky jednoduchý, jak by být v principu mohl - PFC ale NENÍ nutnou podmínkou funkce, spíš může být nutnou podmínkou splnění nějakého předpisu. Navíc nemá PFC s tím, jestli je zesilovač napájen z jedné nebo třeba deseti fází nic společného (to nakonec píšete sám, prostě ho museli X krát zopakovat) a to se už za výhodu podle mne pokládat nedá. Schopnost provozu s výrazně zhoršenými parametry z pouze jedné fáze také není žádná výhra, to jste si nemuseli pořizovat nic tak složitého a drahého.
Ale nic proti, je to krok pro mne zajímavým směrem, jen se snažím vysvětlit, že princip je prostinký a pouhé tři diody (méně než jich tam je nyní) by např. PL380 taky dovolily u nás chodit na tři fáze, v USA by těch diod obvykle muselo být šest, ale dopadlo by to o něco líp. Hoďte sem odkaz na schema toho zázraku, ať se elektrikáři mezi námi můžou přesvědčit, o kolik to ten první ročník PRINCIPEM překonává .-)