2 TomasRa: popravdě si nedovedu představit třeba (dobrou) heavymetalovou kapelu ozvučenou na 95dB u mixu - to není koncert, ale šudlání. Rozhodně třeba nebudu fyziologicky vnímat kopák hraný na dvojšlapku a bez toho je to jako bez zubů... Byl jste někdy na nějakém rockovém festivalu "venku", např. v Německu? Chodíte na cizí kapely (které opravdu umí hrát) na festivalech, kde je zvučí jejich zvukaři (kteří převážně opravdu, ale opravdu umí zvučit)? Zvuk je zpravidla excelentní, ale málokdy potichu... slyšel jsem třeba Manowar před pár lety na Masters of rock, sice prý vystříleli T SERVISu třetinu repráků z V-DOSCů, ale hrálo to neuvěřitelně... jsou samozřejmě i výjimky, jako teď na festivalu Rockrebellion v Jaroměři, kde jejich vlastní zvukař totálně zazdil Pretty Maids, mimo jiné i proto, že to tak šudlal, že kytaru bylo slyšet víc z podia a klávesy vůbec - dokonce tam na mně chodily připité máničky hulákat, ať ho od toho vyhodím, že mně Progress2 nebo TSA hráli líp. Vůbec nejlepší zvuk udělal Ondra Martínek ARAKAINu, s úctou smekám - ale taky to rozhodně nebyl 95dB!