Fórum

Odpovídáte na příspěvek

28.06.2012 00:14
#76838 detail odpovědět

Doporučuju přečíst důkladněji, co už je například o Dolby Atmos publikováno. Rozhodně nejde o to, že by se zvuk míchal asi jako nyní a pak jenom reprodukoval větším počtem kanálů např s jíným EQ, delay apod. Ani porovnání s dalšími dvěma kanály za plátnem nesedí, ty tam klidně můžou být i u Dolby Digital, nejen u SDDS a jde spíš o šířku plátna, jestli k něčemu budou. Tady je naprosto nová situace, kdy ty kanály jsou všechny diskrétní a ty za plátnem přímo navazují na stěnové a případně stropní. Ano, velká část přínosu je právě pro ty, kdo sedí mimo optimální místa - já říkám KONEČNĚ. V internetových diskuzích to občas někdo hodně nechápe, protože ten návyk na klasické stereo (i v podobě "kina a domácího kina" je hodně hluboký. toto je ale řádově lepší napodobení reálných podmínek, možné až dneska. Pitomé "3D" bylo možné prakticky kdykoli, asi jako většina stereoskopických fotek - ty pocházejí ze začátku minulého století a pak ještě barevné asi tak z jeho poloviny (u nás známé kotoučky). Já samozřejmě nepotřebuju, aby film měl kdejakou nejnovější technickou vymoženost, na mne měly mimořádný vliv i filmy černobílé, monofonní a na úzkém formátu, ale kino je něco jiného, to je technické zařízení, asi jako tiskárna, nejde ho uměle udržovat ve stavu hibernace. Kdo a jak dobře bude umět technické prostředky využít, je na umělcích, ne technicích. Olejomalba byl kdysi převratný technický vynález, litografie taky, magnetický záznam rovněž...

Napsáno zbývá znaků