Ono je to s těmi technologiemi různé - ve fabrice, kde sem kdysi pracoval, se mimo jiné, dělaly taky výrobky do lodí a tam se zase používaly speciální, vibracím odolné vodiče a tomu odpovídala také konstrukce dps a celé kastle.
Konečná finální úprava po nastavení a odzkoušení byla taková, že se ve více vrstvách ze všech stran nanesl parketolit, poté to prošlo pecí asi na 80 st. C a teprve potom se dělala konečná zkouška v mlžné komoře a vystavoval certifikát.
Je fakt, že se nikdy nic nevrátilo z důvodu fyzického, či mechanického poškození.
Stejně se postupovalo u produktů pro JE Dukovany.
Ty věci pracují dodnes - vlastně si vzpomínám, že jsem si do tehdy vlastněného trabanta udělal elektronické zapalování a taky cyklovač.
Pochopitelně použil dostupnou součástkovou základnu i s tím parketolitem a soused, co trabanta ode mně před 27 roky koupil, to v něm má dodnes.
A to s tím jezdí téměř každý den :-)
Jiná technologie jsou ovíjené spoje.
Taky pro Dukovany bylo vyrobeno hodně zařízení touhle technologií a běží bez poruch.
Vodič se navíjí na hranatý pin pod určitým tahem - zakousnutí je tak stabilní, že nebylo třeba nic letovat...
Škoda, že jsem si tehdy nic nenafotil - asi jsem se bál milicionářů...