Fórum

Odpovídáte na příspěvek

27.04.2012 18:34
#76117 detail odpovědět

digitál obecně> Když vezmu v potaz to že se zvučením neživím, a mám to jen jako koníček a občasné povyražení, kdy jezdím v podstatě se dvěma nebo třema kapelkama, typu folk-country popř popík, tak kupovat digitál typu ilive nedejbože něco dražšíího.. (těch je...), se mi zdálo trošku přitažené za vlasy. Šel jsem na to z jiného konce, za peníze vydělané běžnou praxí, jsem koupil SAC, na inzeráty nakoupil ADA8000, nechal si od filipa udělat pořádnej case na ten cirkus co naházím dovnitř, nehledě na RME RayDat zvukárnu kterou jsem opět koupil za peníze vydělané prací která mě živí... Ve finále mám taky digitál když se to tak vezme... A nikdo mě nevymluví že ne...
Ale pointa je taková, když se hádáte o kvalitě zvuku nikoho nenapadne že i zmíněné iLive převádí signál A->D zpracuje a pak opět D->A, nikdy jsem mixrack neměl rozdělanej a ani nevím jak to v něm je a to je první a pořádnej průser celého audio cirkusu který používáte.. většina z Vás pak dělí zvuk nějakým crossoverem buď analogem nebo digitálem a tam je opět A->D a pak D->A s největší pravděpodobností tikající na jiném kmitočtu než to vaše iLive... kdo se o to zajímá ještě více tak mu asi dojde že zde je průser v tom několikanásobném převodu signálu, kdy se signál vzorkuje.. (v tomto případě KV2 má navrch protože ti to pochopili nejdříve že je něco špatně...) a korunu tomu nasadí ti co použijí spínané zesáky které si tikaji na kmitočtech libovolně posazených a ty lepší snimi ještě hýbou....
Takže sečteno a podtrženo několikanásobný převod ADDA s různými hodinami (vzorkovnáním... se kterým stejně nic neuděláte..) většina přesných vzorkovaček stejně plave +/- 0.01% a to stačí na to aby se to pěkně rozesralo celé... změřte si co z toho leze za digitální sračky, i u těch lepších pultů to je to stejné prostě hodiny byť sebevíc přesné vám nepomůžou když máte několik těchto zařízení za sebou.. a je uplně jedno jak jsou kvalitní nebo jak šůmí a podobně...

Napsáno zbývá znaků