hmm, myslel jsem si, že to nebude tak jednoduché :-) :-( už jsem tu četl mnohokrát o tom, že měření basových repro má význam spíš kvůli TS parametrům než v citlivosti. Škoda.. Počet beden se právě zvyšovat bude, to jsem psal, takže tudy cesta pro nás nevede (nehledě na fakt, že mít VÍCE než 8 těchto megaton horniček na STRANĚ((!)) asi neni uplně efektivní :-) )
Měření citlivosti tohohle DASe v týhle horně vypadá opravdu výborně, to ano, my ale máme praktickou představu o tlaku Bl, a tam se 15LM ani té základní kappě 15LF nepřibližuje;-) a co se týče BL, tak zde považuji 15LF za opravdu základ, pod který není radno jít :-)
Nevadí, každopádně díky za férový názor a když už píšu, chtěl bych se ještě zeptat na PD1550, spíš ze zajímavosti, zda-li by byl k dispozici graf měření citlivosti, nahoře jsem jen TS parametry. Neslibuju si bůhvíjakou účinnost, spíš mě zaujalo Bl tak jen cca pro porovnání :-)
A nakonec se zeptám tedy jinak: byl by nějaký tip na 15\\\", který má reálný předpoklad zahrát v konstrukci EM15bass více nízkých bassů, tj. 40-50Hz, při zachování citlivosti při vyšších frekvencích a neztrátovému BL oproti kappě 15LF (změřeno cca 19,5), nebo raději více? "Samozřejmě" v rámci levných cenových relacích, určitě do 5000Kč. Asi nemá smysl tedy hledat že? Mě by se třeba líbilo to BCčko 15PL100, věřím že to dokáže odkrojit hlavu od krku, ale citlivost je horší než u výrazně levnější kappy a větší cívku nedokážeme v tuhle chvíli ocenit, výkon RMX2450 při stereu do 8 je pro nás uspokojující a zde investovat nechceme;-) Btw. na osumnáctky už kašlem, neni nám 20 a záda pomalu naříkaj, takže víc 15" na horně je z praktických důvodů pro nás zajímavější, než efektivnější větší bassáky :-D