Fórum

Odpovídáte na příspěvek

caliig
03.02.2012 20:18
#74662 detail odpovědět

Zdravím, při pátečním večeru, mám dotaz k bandpass hornám Megaton EM15bass. Jsou v základu osazovány Eminencí Kappa 15LF, což je ekovarianta samozřejmě. My máme 8 kousků na techno, hraje to za ty peníze určitě dost, ale scházej tomu ty nejspodnější frekvence.. Ostatně, žádná novinka tenhle konstrukce;-) Přemýšlím čím, při zachování stejné konstrukce, tomu přidám více spodních frekvencí.

Vzhledem k tomu že plánujeme v nějaké době dostavit dalších 8 kousků, celkem se mi zalíbila Eminence Kappa 15 PRO LF. V tuhle chvíli dokonce za hodně podobnou cenu, což není tím argumentem, ostatně není to ještě aktuální, ale spíš výsledkama měření. Když pominu oproti základní verzi o maliličko vyšší Bl a také vhodně nižší Qéčka, zaujalo mě právě měření citlivosti. Při vyšší frekvencích, 60-100Hz žádný rozdíl oproti LF, ale pokud se podíváme níže, 40-50Hz, je tam změřený poměrně zajímavý rozdíl, změřených cca 2,5 dB více u verze PRO LF, což se mi zdá více než zajímavé k našemu plánu, aby to hrálo více nízkých basů;-)

Co mé teorii nahrává navíc, je měření repra DAS 15LM které mám k dispozici právě v téhle patnáctkové horně, které vykazuje citlivost v MLSSA cca podobnou té verze Eminence PRO, jak při měření samotného repra, tak stejným rozdílem oproti LF v tý megatonský horně..

Samozřejmě ten DAS neuvažujeme, kvůli absolutně nízkému Bl ad, ale právě se chci zeptat, zda-li vidíte jako reálný výsledek, rozdíl těch skoro 3 dB v citlivosti na těchto nejnižších frekvencích, mezi Emin. verzemi LF a PRO LF. Ten rozdíl mi přijde příliš zajímavý na to, aby s tím nebyla nějaká praktická zkušenost, jinak řečeno, má tu někdo osazený EMbass, kappou PRO LF? Celkem rád bych poslech ;-)

Napsáno zbývá znaků