ad kocík: Něco podobného i když poněkud OT:
Minulý pátek: Vánoční koncert, dechna, 11muzikantů, 4 zpěváci. Sál -typická venkovská rámusárna - výsledek guča-zvuk (jak jinak) a kyslíci si zase chodí stěžovat ke mně, že to strašně řve. Proč? Já snad funím naplno do těch čtyř křídlovek?
Včera v nedělu - akusticky lepší sál, ale celkem malý, lidi nacpaní až 1,5m pod pódiem. O jeden doprovod míň, 3 zpěváci. Po první výtce, že to zas řve, jak když jsme tam byli posledně, to šlo ráz na ráz - podskupiny s kapelou na mínus ležatou osmičku, kompresor C300 na zpěvové podskupině na brutální treš -50dB, ratio 8:1 a zpěvů šlo ven jen tolik, aby tam něco bylo. V podstatě chvílema byly zpěváci víc slyšet z odposlechů na pódiu:-)). A výsledek? Výdělek jsem měl stejný jako kdybych se s tím celou dobu šolíchal zpocený až na patě. Podle mě si kyslíci ale vůbec nepomohli, zpěvu měli taktak a kapela bez řádného přizvučení alespoň těch slabších nástrojů byla jedna kula. Ááále měli to na minimum hlasitosti, přání jsem splnil beze zbytku:-))
Pro info: Zvučím jen na 2x NDM152, venku díky nim PA hraje jak z praku a uvnitř podle akustiky sálu. I ve špatných sálech je znát, že má PA slušné bedny, \\\"místní\\\" rámusárnu v sále ale samozřejmě \\\"absorbovat\\\" neumí a taky to není jejich \\\"práce\\\"...
A moje práce zas není vyžírat stížnosti za cizí průsery. Tož tak...