Překvapuje mě, že se v diskuzích o reprosoustavách vůbec nevyskytla zmínka o firmě CLAIRE BROTHERS, zdá se mi, že jsou hodně daleko a měl jsem možnost od nich slyšet sestavy různých typů a všechno to hrálo (samozřejmě můj subjektivní dojem) velmi čistě, ať to byl array nebo Velká stěna z kompaktů, stagemonitory nebo sólo boxy. Do této zkušenosti jsem měl právě také tendenci to všechno radikálně dělit a posuzovat ve smyslu, že buď je systém lepší směrově, dá se lépe úhlovat a vykrývat a vpodstatě nekonečně rozšiřovat, tedy line array, ale je to za cenu vyššího zkreslení a třeba dalších neduhů. zatímco na druhé straně pak stojí něco jako třeba VHD, které je podle mě opravdu velmi čisté, ale zkusme je dát kvůli výkonu třeba čtyři na stranu, bude se to patrně dost hádat. Takže nás v určitou chvíli zastaví nedostatek výkonu a nemožnost vykrývání širších polí... Podobně jako Hubert jsem nenašel zalíbení ve VHD basovkách, prostě mi nesedí, ale ten kompakt se mi fakt dost líbil, dokud byl jeden na straně...Ale zpět k těm CLAIRům, tam jsem totiž přestal mít jasno, jelikož i ta stěna z konstatek hrála čistě, pevně a nijak se to nehádalo a ten line array byl fakt skvostnej...hodně inspirativní a chytrý mi přišlo zavěšení středobasovek vedle banánu a na zemi ležely jen subbasy, které byly dělené velmi velmi nízko a opravdu jen fučely... veškerý srozumitelný bas hrál zeshora...myslím, že často je problém v jakémsi ucpání relativně vysoko dělených basovek lidmi, přes než projde sub, ale středobas se hodně ztlumí... ten velkej CLAIRE hrá fakt skvěle...Dělali jste do toho někdy někdo? Je to nedostižná liga nebo mi to prostě jen káplo do noty? Zdravím G.