Fórum

Odpovídáte na příspěvek

Vita
23.09.2011 17:22
#71901 detail odpovědět

Tak koukám na fotogalerii a nestačím se divit.Diskuze na RCF aparát vcelku zajímavá, ale to pódium v galerii motorkářský sraz... , to je fakt síla.Do kdy chcete ohrožovat lidi. Kdo to stavěl, a zvukař, který na to zavěsí ještě bedny, to je spolupachatel skoro trestného činu. To je už drzost. Nestačí že je v ČR spousta dobrodruhů stavějící střechy 10x10 m na WMB. Tohla fakt smrdí pořádným průserem. Trio sotva 30 při tomto rozměru má problém unést samo sebe a to ho ještě deformují vypnuté kurty, které podpírají plachtu. Co se děje při náporu větru je jasné. Z fota to dokonce vypadá, že je to samo domo včetně toho tria. Divíme se co se stalo s pódii v Americe a Holandsku, kde to bylo uděláno poctivě a stejně to šlo dolů. Mě by zajímalo, až dojde k neštěstí, co bude dotyčný vykládat u soudu rodičům a příbuzným. Lidi proberte se, to fakt nejde obelhávat fyziku. Já být s kapelou na takovém pódiu a pod takovou střechou, tak chci podepsat protokol o bezpečnosti. Jestli to půjde takhle dál, tak se nebudu divit až bude nutnost na pódium mít stavební povolení o dočasné stavbě včetně kolaudace a vyjádření statika. Postav si to doma na zahradě na oslavu svých narozenin, ale když je to kšeft, tak jsi v tom až po uši. Každý řeší bezpečnost přívodů elektriky, rovaděče, chrániče,hlídání nuláku, a pak vlezete na takové pódium. Už slyším ty odpovědi, jak je to stabilní a pevné...atd. Už nejsme v 90tých letech, kde i velké festivaly se stavěly z lešení (mimochodem, když to stavěla firma, tak i v některých případech podstatně bytelnější než dnes). Vím, že se do mě začnou hned někteří strefovat, že za ty peníze je to super, atd. To ale není argument. Stále jde o bezpečnost a je jedno, kolik to stojí. Dobrý a špatný zvuk nikoho neohrožuje na zdraví a životě, pódium skoro vždycky. Teď už jen zbývá, aby mě někdo napadnul, že pomlouvám rozvíjející se konkurenci a snažím se ji zlikvidovat. Myslím, že taková konkurence se při výkyvech letošního počasí zlikvuduje sama a je to jen otázka času.

Napsáno zbývá znaků