Vážení erudovaní
Jaký je asi v otázce SPL max rozdíl mezi aktivkami a pasivkami?
Nebo mi chcete říci, že když mám záznam akustického tlaku z mikrofonu, kde je namodulovaná jedna frekvence (nízká) na druhou frekvenci (výrazně vyšší), tedy příspěvky dvou pásem řekněme právě na hraně možností zesilovačů každého pásma, tak i když mám prokazatelný záznam průběhu akustického tlaku (v Pascalech, pánové!) o maximální hodnotě řekněme 20 Pa, přičemž amplituda každého pásma dává jen 10 Pa, tak já mám brát jako maximum jen 10 Pa (příspěvek jednoho pásma)? Přesto že ze záznamu jasně trčí 20 Pa? Pro jednoduchost 10 Pa je 104 dB SPL, 20 Pa je 107 dB SPL. Pokud jsou maximální akustické tlaky dílčích pásem výrazně odlišné, pak samozřejmě klesá i jejich příspěvek k celkovému maximu, to je evidentní.
Jinak smekám před vaším sebevědomím, kdy neváháte posuzovat moje znalosti a kvalifikaci pro mou práci, o které mnoho nevíte, dělat zní aféru skoro bulvárních rozměrů (...si děláš legraci ale to je vážná věc.....že Martine S?), a přitom máte evidentně mezery ve vzdělání. A to přest, že někteří "profesionálně" konstruují PA reprosoustavy. Intu to dneska může dělat na určité úrovni asi každý - je to v podstatě jen skládačka dle základních pouček.....
Dále žasnu nad postřehy některých diskutujících, kdy z takto prezentovaného modelu příspěvků pásem k max. SPL někteří okamžitě vyvodily, že Avanty mají převýšení 3 dB na dělící frekvenci, vskutku úsměvné a vypovídající o pokrouceném vnímání reality....
PS: Netvrdím, že hodnota max SPL udělá sólo na bicí hlasitějším, stějně jako že bicí=basový repro, ani jiná, zde tolik populární, obvykle chybná zjednodušení.
Hezký den všem!
Howgh