Fórum

Odpovídáte na příspěvek

23.06.2005 12:21
#7100 detail odpovědět

Mam otazku: Asi budem prerabat ozvucenie jedneho mensieho kostolika, lebo to co tam predviedla jedna firma sa uz nada pocuvat a to uz ked sa stazuju tetusky co pocuju ako hadova slucha, tak to je uz co povedat :-)) No ale k veci, povodne ozvucenie tam kedysi robil jeden starucky pan z vrablov na tu dobu bolo vcelku ok. Bolo robene vecsim poctom reprakov na 100V rozmiestnene po miestnosti vo vyske asi 2m a vyssie. Casom ledia uz neboli spokojny tak sa este vymenil robeny koncak, za Mison AC150 aj s 5-mi mic vstupmi a cca 150W vykonom. Opat to trosku pomohlo no nespokojnost stupala. Tak jedneho dna zavolali firmu co prevadza vraj montaz ozvucenia kostolov a ti tam natrieskali RH-Sound tie biele stlpy aj ked to by este uslo no ked ich namontovali do vysky 1,5m namiesto tych starych drevenych a nacapali tam mikrofony Kukuk, ktoreho ked sa clovek chyti tak pocuje aj tep svojho srdca proste handling noise 120 dB :-)) a on sam nesnima skoro nic, trosku mimo osi a uz nepocut ani muk. Tak ma napadlo to vyskusat tymto sposobom: Kostol je vysoky asi 10-12m a podorys ma tvar skor okryhlu asi z priemerom 12-15m a ma aj Chor v jednej tretine zasahujuci do saly vo vyske asi 4m. Tak ma napadlo to urobit centralnym systemom bud zakvacenym vo vyske asi 6m nad oltarnou castou a to bud v strede asi tak tromi trapezovymi boxami napr. 10+1" v horne 110x80 spojenymi do polkruhu, aby dosiahli cely priestor, alebo dvomi bednami tohto druhu opat vo vyske cca. 6m a po stranach oltaru. Vlastne tesne pred oltarom, aby to fararovi nechytalo vazbu a to vsetko cez nejaky cca 8-12 vstup. mix a prehnate cez Sabine FBX + koncak nejake QSC. Takto som to videl v jednom kostole v nemecku no ti tam mali Renkus Heinz asi procesorovky bedne v strede vo vyske asi 8m taky strapec asi troch bedni v polkruhu a liezol z toho super sound a bolo pocut vsade perfektne. O nejake basy sa nejedna takze stacit by mali aj tie 10+1". Dik za nazor a nejake odporucene kombinacie do kostolov.

Napsáno zbývá znaků