Fórum

Odpovídáte na příspěvek

02.08.2011 22:06
#70822 detail odpovědět

Díky za odpověď. Tož takhle, výhybka je pochopitelně pasivní. Do tý bedny jde (podle zesilovače) 200W, i když v součtu má vlastně jen 150W. Že by hrála při tom příkonu nějak extra se mi nezdá. Proto si myslím, že se ten výkon někde ztrácí. Buďto je blbá výhybka, nebo holt neúčinný středobasy nebo obojí :).

Huberte, myslíš že tedy můžu zkusit napojit středobasy přímo na svorky, tedy odpojit je od výhybky a přes výhybku poslat jen ten tweeter? Půjde tak do tweetru jen to co má? Já mam totiž podezření, že ta výhybka není (pro středy) high-pass/low-pass ale high-pass/band-pass takže možná i ořezává basy. Desetipalcový reprák přeci musí od 100Hz nahoru něco zahrát.

Jiný dotaz. Co teda kdybych sehnal účinnější 4 ohmový repráky a nechal je sériově a tím pádem zachoval odpor. Pak přeci musí výhybka pracovat stejně (alespoň teoreticky), ne? Pokud ano, neměl bys nějaký doporučení? Chci zůstat na deseti palcech, nehodlám bednu přestavovat.

To exxxi: Jak říkám, nehodlám truhlařit :). Takže si nedovedu představit, že tam dám jen jeden reprák a po druhým tam nechám díru. I kdybych ji zadělal, přeci snad jen ten tvar bedny a objem byly nějak myšlený... nevim... :)

Jinak subbasovou bednu mám se dvěma ARA-390-00/4 (4 ohm). Každý je napojený zvlášť na jeden kanál ESA-206. Připomínám, že jde do zesilovače signál z crossoveru uříznutý na 100-120Hz. Basuje to celkem dobře (pochopitelně venku se tak malý výkon ztratí), celá aparatura zní vcelku vyváženě. Ale když do toho pustím nějaký duc-duc-disko, tak takový ten příjemný tlak (úder) to moc nedělá. Ale to by mohlo být tím, že mi ta aparatura hraje málo kolem těch 100 Hz. Zkoušel jsem to dělit na 200Hz, ale ten subbas nic moc výš nezahraje (kupodivu).

Napsáno zbývá znaků