2 PavelW: Mám zkušenost poněkud jinou - jestli mám něco odladěno tam nebo jinde a reproduktory takové či makové, to nezajímá většinou nikoho. Pokud mi to hrálo dobře ven a kapela neremcala na odposlechy, jakýkoliv pořadatel byl spokojený. Jestli zvučím zábavy, to mi také nikdo nikdy nepředhodil, ostatně dělám svědomitě i ty, je to přece kšeft jako každý jiný. Ožralí zvukaři, kterým je to fuk, se snad vyskytují tam, kde je aparát majetkem kapely (vyhrálo se na něj v dobách větší slávy...), je všech a nikoho, zvukař jen najatý a morálka celku v prdeli... Na druhou stranu, nepohybuji se a ani nechci pohybovat v lize, kde se vyžadují konkrétní značky aparátů, ostatně o technickém smyslu takových požadavků by stejně bylo možno úspěšně pochybovat... A jak už tu někdo nedávno napsal, zábavové muzikanty nadchne tak akorát, že máš v racku "Bérindžra" a pak se s notným despektem zeptá "a co je tam to kvé es cé?", to mohu jen potvrdit... Cenu mám stejnou jako anonym pode mnou, tj. 3 litry (jako nejbližší konkurence) a za míň nejdu, protože nemusím, je to koníček - problém na který poukazuji je ten, že na úrovni zábav okresního formátu (a ty jsou pro mě přece jen častější záležitost, než jedna větší akce do roka) se u nás čím dál častěji najdou "pořadatelé", kteří nechtějí ani tuhle částku dát a raději udělají akci naprosto mizerně bez ozvučení. Ušetřené peníze jsou pro ně přednější než kvalitní dojem pro lidi, já si na víkend musím hledat míň zábavnou činnost a aparát leží zbytečně ve skladu...