"Huberte,
instalace je 5 let v provozu. Každý rok kromě letošního pravidelně volám na vedení divadla a ptám se zda je vše v pořádku a navrhuji kontrolu, servis atd. Vždy jsem se dozvěděl, že je vše ve 100% pořádku a když budou mít problém, ozvou se. Vnucovat se jim NEJDE!
Na diskuzi o tom mluví jako kdybychom to instalovali včera….
Ono opravdu jde o to kdo a co v muzice hledá. Typický postoj zvukaře je hodnotit zvuk v místě první třetiny sálu. Je patrné, že 2x12“ + sub1x15“ nadělá větší v těchto místech větší kravál než ILA zavěšená ve výšce 10m. Jak ovšem vypadá zvuk pod balkóny, na balkonech, v zadní části sálu, v přední části balkonů 2NP u pódia to už nikdo neřeší a ani se tam neobtěžuje zajít podívat! A kdyby se náhodou přemohl vyjít pár schodů, je to úplně zbytečné, protože 2x12“ položené na jevišti ani neuvidí ani neuslyší….. Aby aparát zavěšený u stropu dělal „v kotli“ stejný kravál jako 2x12“+sub, musel být opravdu trochu jiný…… cena, sádrové stropy a hlavně požadavky vedení divadla…to vše vyloženě volalo po ILA!!!!!!
Pohled neznalého pitomce mě neudivuje. Za to mě udivuje dost, že libovolný pitomec ( podle toho co píše je opravdu velký praktik a hlavně vzdělanec) začne blábolit něco o 5let provozované věci, na kterou hrála velká část lidí z branže a v tobě to začne vzbuzovat dojem, že všichni zúčastnění instalace udělali vše blbě, protože jsi jim to TY neporadil. Můžeš kdykoli vyrazit do Chomutova, přemoudře vyhodnotit, co kdo udělal špatně! Velmi rádi Tě uvidí.
L.S.
P.S. Bylo by taky dobré vědět, jaké byly od počátku požadavky na zvuk, co kde sní a nesmí být, kam se co může a nemůže instalovat atd…. "
Takže moje argumenty ještě jednou odjinud. Já si tam samozřejmě zajedu a samozřejmě na tuto diskuzi upozorníme vedení divadla. Ne že bych bral zcela vážně každého anonyma, ale nejsem zvědavý na to, aby nám někdo takhle snadno myl prdel a jak už jsem napsal, zjistím si, co za tím opravdu je.