Fórum

Odpovídáte na příspěvek

Nec
21.02.2011 17:05
#66865 detail odpovědět

no - a je tady zase těch dráždivých obligátních 600,- Kč na hodinu. Předpokládám, že to nebylo 600,- Kč pro toho mechanika, ale bylo to vyúčtováno jako 600,- Kč/hod práce v daném servisu. Stejně jako MADův oprávář praček. To bych řekl není nějak přehnaný na dnešní dobu. Taky čím dražší je auto, tím dražší je servis i provoz.
Ale hlavně tím chci naznačit, že se tady v republice pořád pletou dohromady firemní náklady, fakturace živnostníka a mzda zaměstnance. V té hodinové částce jsou podle mě schované všechny režijní náklady, náklady na vzdělání zaměstnance a zisk firmy. Za to, že to tak není ve zvukařině (viz poslední několikadenní diskuze) někdo určitě může, ale neřekl bych, že výhradně koníčkáři.
Když přijede programátor provést pár kliků myší za účelem instalace nějakého účetního softwaru, taky bude chtít 1400,- na hodinu, dopravu nepočítaje. Ale hold školení 1 člověka na správu SQL stojí 20000,- a hrubé základy Windows Srv 45000,- Zvládne to nainstalovat koníčkář a studentík ? Určitě jo, ale profesionál bude snad tušit co to je Default Collation.
Tady vůbec v této republice je zvykem neplatit ani za zboží - nedej bože za služby či software a fakura má menší cenu než toaletní papír (protože toaletní papír se v nouzi dá jako faktura použít, opačně to nejde). No já jsem ještě mladej, tak věřím ve světlé zítřky...

Napsáno zbývá znaků