ad debata o cenách, koníčkářích a podobně:
2 Petr V: nezlob se, ale Ty jsi vědomostmi, přístupem, zkušenostmi i vybavením na hony vzdálen pojmu "koníčkář". Možná máš nějaký jiný bussiness, který Tě živí a věci okolo zvuku děláš pro potěšení a zábavu, ale jinak patříš mezi normální "profíky"; leckteří by se od Tebe mohli učit. To není mazání medu kolem úst, ale prostý a ověřitelný fakt :-)
Měl jsem teď zajímavou příležitost pohovořit si s monitorovým inženýrem od Young Gods. (Bavit se s frankofonním Švýcarem anglicky je super, protože nežvejká angličtinu a nesype navás rychle dlouhá souvětí koutkem úst). Říkal, že u nich kvůli nějakému sportovnímu mistrovství nakoupila řada rentálek spoustu nového vybavení, především meyersoundů, teď na to není práce, mezi rentálkami probíhá cenová válka a tudíž i honoráře pro zvukaře klesly.
Potom přišel takovej tlustej chlapík s foťákem, odmítnul panáka s jasným gestem, že "točí koláčem", a když jsem se ho ptal, jestli je řidič jejich autobusu, se smíchem mi odpověděl "we are all bus drivers!" - střídají se prý všichni. A podotýkám, že nejde o nějakej mikrobus, ale klasický Nightliner - tourbus SETRA se zdvojenou zadní nápravou a s přívěsem na nástrojovku a nějaká ta světla...
Takže on ten zvukařský chlebíček má tvrdou kůrku asi všude. je to asi jako u divadla - s tím taky nikdo nejezdí proto, že by si tím vydělal peníz...