Fórum

Odpovídáte na příspěvek

marti v
19.02.2011 11:28
#66741 detail odpovědět

Jo zvukařina - pokus se dělá nepoctivě je dobrý kšeft ale jak to chce někdo dělat poctivě na oktesní a vyšší úrovni tak spláče nad výdělkem (ne všichni). Pořadatelům akcí ve většině případů nejde o kvalitu zvuku a světelného parku ale především o co nejnižší cenu za zvukařské služby. Posrané je to plošně od kapel přes zvukaře až po pořadatele. Až nastane doba kdy kapela po příjezdu na místo řekne, že na ten aparát se fakt nedá hrát tak se to možná změní. Odpadnou RH čkáři Dexoňáci ale také někteří co vlastní RCF, JBL, HK,nebo MACKIE a další značkové bedny. Protože pochopí, že se fakt s RCF 1x PRO 60001-A a 2x TTS 28A na stranu nedá uhrát festival pro 2000 lidí před podiem s metalovou nebo rockovou kapelou. Jsou i tací co nevlastní jedinou bednu a světlo a na internetu se chlubí, že mají všechno vlastní. Potom to látaj co kdo jim půjčí za co nejmenší cenu a výsledek většinou bývá dosti žalostný. Takový pochybný existence se dnes pohybují i na těch větších festivalech a bývá to katastrofa až na vyjímky. Co se týče riderovosti, tak je třeba některé komponenty řešit, jako mikrofony, mix, efekťák a zvukovou kvalitu předního PA včetně odposlechů. Nemyslím tím značku ale především kvalitu. Občas děláme i zahraniční produkci, ale na zesilovače a procesory se mi nikdo neptal. Někdy to ale obnáší několik telefonů se zahraničním zvukařem a potom záleží na mě jak to umím obhájit, zatím to pokaždé vyšlo k oboustranné spokojenosti včetně výjezdů do zahraničí. Další chybou některých ozvučujících firem je to, že se chlubí vším co se kde zvučilo. Je to velice dobrá informace pro konkurenci aby věděla komu a kam má zavolat, že nabídne lepší cenu!!!. Nejlepší je se o nikoho nestarat, dělat si svoje a hlavně se veřejně nechlubit co kde jsem dělal a pro koho - jsou to totiž dosti cenné informace kterých se dá snadno zneužít.

Napsáno zbývá znaků