Fórum

Odpovídáte na příspěvek

17.02.2011 10:04
#66631 detail odpovědět

kokoumes:
Já používám v aparátu k bednám kabe CYSY 4x2,5mm2, zapojený do křížové čtyřky. Měl jsem tehdy to štěstí, že jsem ve velkoskladě narazil na celé kolo 200m černého provedení, takže to i docela slušně vypadá, nepřekrucuje se to, je to relativně laciné a špína na tom není tolik vidět, jako na bílém či šedém provedení. Do čtyřpinového speakonu v pohodě vleze a 2x5mm2 musí stačit na kratší vzdálenosti i pro práci subbasů při 2 ohmech. Dříve jsem měl původně kabely udělané z gumového kabelu CGSG 4x2,5mm, ale dal jsem to pryč, protože na sluníčku dělala ta guma ošklivé věci /pouštělo to ze sebe nějaký hnědošedý sajrajt, zřejmě vulkanizační látku/ a po čase se objevily praskliny - holt už i ta guma dneska není, co bývala, mám doma třífázový kabel k cirkulárce a míchačce starý nejméně 40 let /jen jsem vyměnil koncovky/ a nejsou na něm stopy po používání, ani když jej někdo přejel plně naloženým kolečkem betonu, nebo přes ulici vétřieska.
Nic už není jak bývalo a jistě si spousta z Vás všimla, že kopa věcí se prostě a jednoduše sere k horšímu. Když např. srovnám českého pětipsa z roku 1990 s tím, co se dneska prodává, je mi na blití. Přes toho českého pětipsa běžel zvuk, stánkaři, kompresor nafukovacího hradu, prostě kdeco, muselo tím fičet minimálně 20A a beze stopy po poškození. Dnešní, v prodejně koupený pětipes by vyhořel už při půlce příkonu.
Od té doby si psy dělám z vodotěsných zásuvek s víčkem radši sám, už se mi stalo, že mi jednou fází z rozvaděče letělo 30A do fritéz a osvětlení stánků a nešlo to jinak. Být to plastový pes, nevím, jak by to dopadlo.

Napsáno zbývá znaků